Kuvaus henkilötietojen käsittelytoimista – mitä, milloin ja miksi?

4.5.2022Webinaaritallenteet

Seloste käsittelytoimista on yrityksen sisäinen asiakirja, joka toimii kuvauksena organisaation tekemästä henkilötietojen käsittelystä. Sen tarkoituksena on osaltaan osoittaa, että henkilötietoja käsitellään tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Seloste käsittelytoimista on eri asia kuin tietosuojaseloste, joka on suunnattu rekisteröidyille, kuten yrityksen asiakkaille.

Joissakin tapauksissa tietosuoja-asetus edellyttää, että yritys laatii selosteen käsittelytoimista. Tule webinaariin oppimaan lisää siitä, milloin kyseinen seloste tulisi tehdä, mitä hyötyä siitä on yritykselle ja mitä selosteen pitäisi käytännössä sisältää.

_63u2608.jpg (4.54 MB)

Ville Vainio on Asianajotoimisto Applex Oy:n osakas ja asianajaja. Hän avustaa kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita pk-yrityksistä pörssifirmoihin erityisesti tietosuoja- ja teknologiajuridiikan parissa. Ville on suorittanut arvostetun CIPP/E -tietosuojasertifioinnin ja hän kouluttaa säännöllisesti eri aloilla toimivia organisaatioita tietosuojalainsäädännön noudattamisessa.