Henkilötietojen käsittelijät ja kansainväliset siirrot

8.12.2021Webinaaritallenteet

Käyttäessään erilaisia palveluntarjoajia (esim. pilvipalvelut) yritykset antavat näille samalla henkilötietojaan käsiteltäviksi. Mutta tiedätkö, mistä valtioista käsin palveluntarjoaja yrityksesi henkilötietoja käsittelee, ja mitä vaatimuksia kansainvälisiin tiedonsiirtoihin liittyy?

Tule webinaariin kuulemaan, miten yrityksesi täytyy toimia noudattaakseen tietosuojalainsäädännön vaatimuksia henkilötietojen kansainvälisissä siirroissa ja miten siirroista tulee sopia tietoja käsittelevien palveluntarjoajien kanssa. Webinaarissa käsitellään erityisesti tiedonsiirtoa monien yritysten käyttämille yhdysvaltalaisille palveluntarjoajille, sillä EU:n tuomioistuimen Schrems II -ratkaisulla on kumottu tiedonsiirrot Yhdysvaltoihin aiemmin mahdollistanut Privacy Shield -järjestely.

Ville Vainio on Asianajotoimisto Applex Oy:n osakas ja asianajaja. Hän avustaa kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita pk-yrityksistä pörssifirmoihin erityisesti tietosuoja- ja teknologiajuridiikan parissa. Ville on suorittanut arvostetun CIPP/E -tietosuojasertifioinnin ja hän kouluttaa säännöllisesti eri aloilla toimivia organisaatioita tietosuojalainsäädännön noudattamisessa.